perjantai 21. marraskuuta 2014

Halusin tietää, miltä tuntuu elää silvottuna



Varoitus: Blogi sisältää kuvia, jotka voivat joidenkin mielestä tuntua sopimattomilta.

 
Tällä kerralla käsittelen erästä aihetta, josta lehtien yleisönosastoissa ja nettifoorumeilla paljon keskustellaan. Nimittäin "silvontaa". Päätin tuoda oman näkemykseni ja kokemukseni esille luettuani muutama vuosi sitten Suomi24 -foorumilta tekstin, jossa kerrotaan erään tunnetun naisbloggaajan esittäneen johonkin lukemaansa artikkeliin nojautuen seuraavaa:

"Ympärileikattu penis on turta, ja sellaiset miehet, jotka on ympärileikattu aikuisina, ja joilla on vertauskohta seksiin ennen leikkausta ja sen jälkeen, raportoivat seksuaalisen nautinnon romahtamisesta - ja myös seksuaalisen halun putoamisesta."   
 
Naishenkilö väittää lisäksi, että ympärileikattu mies tietää olevansa leikkaamattomiin verrattuna vajavaisempi ja huonompi, ja hän tietää lisäksi, että naiset suhtautuvat häneen pilkallisesti. Tästä syystä maissa, joissa ympärileikkaus on yleinen, on paljon väkivaltaa ja sotia ja raiskauksia. Nämä maat hyökkäävät muiden maiden kimppuun, koska näiden maiden silvotuilla miehillä on tarve todistaa miehisyyttään. Yhdysvallat on esimerkki tällaisesta maasta.
 
Miten tuollaisiin väitteisiin suhtautuisi? En halua politikoida, joten menen suoraan asiaan.
 
Olen perusteellinen, joten halusin tietää omakohtaisesti, pitääkö edellä esitetty paikkansa. Niinpä puhuin asiasta lääkärilleni ja sain ajan toimenpiteeseen. Antauduin vapaaehtoisesti silvottavaksi. Tutkin luonnollisesti mistä on kyse ja luin silvottujen kertomuksia. Sain kertomuksista sen käsityksen, että let's go. Olin saanut "nauttia" esinahastani aivan riittämiin, joten oli aika kokeilla, miltä tuntuu viettää loppuelämä ilman sitä.
 
En juurikaan murehtinut sitä, että kun toimenpide on kerran tehty, sitä ei voi enää perua. Onhan maailmassa miljoonia asioita, joita ei myöskään voi perua. Kun olet myynyt autosi tai talosi tai ottanut avioeron, et voi enää muuttaa tapahtunutta. Kun olet juonut ja syönyt ja tupakoinut itsesi haudan partaalle, et voi enää perua sitäkään. Yhden pienen nahkanpalan menettäminen on pientä moniin muihin peruuttamattomiin asioihin verrattuna.
 
Joten mitäpä tässä kiertelemään. Tarina jatkuu.
 
Jotta pystyisin syvällisesti ja asiantuntevasti esittämään kantani tähän asiaan, joudun esittämään kuvia, jotka saattavat loukata herkimpiä. Silläkin uhalla, että näin tapahtuu, seuraavassa niitä tulee. Ensiksi esitän muutaman kuvan peniksestäni ennen silpomista. Otin kuvat muistoksi ja vertailukohdaksi.
 
Penikseni pituus - joka ei toimenpiteessä muuttunut - on yläreunasta löysästi mitattuna noin 13 senttiä (jos mitan painaa kiinni häpyluuhun, niin sentti enemmän). Erektiossa penikseni yltää lähes 18 sentin pituuteen. 
 
Edellä mainitsemiini mittoihin nähden ihmettelen tiedotusvälineissä esitettyjä tietoja, joiden mukaan eurooppalaisten miesten penis olisi lyhyempi ja ainoastaan afrikkalaisilla olisi pidempiä. Ainakaan uimahallin pesu- ja saunatiloissa näkemäni miesten varustukset eivät ole käsitykseni mukaan olleet sen pienempiä kuin itsellänikään, vaikka hajontaa on tietysti paljon. En toisaalta ole muiden kaluja tarkemmin tuijotellutkaan ja vielä vähemmän mittaillut. Erektiopituutta en ole luonnollisestikaan keneltäkään nähnyt.
 
Jos seuraavat valokuvat haluaa nähdä suurempina, se on mahdollista. Ensiksi "klik!" ja seuraavaksi hiiren oikealla napilla "Open Image in New Tab" tai "Wiew Image" tai mitä vaihtoehtoja itse kunkin selaimesta ja käyttöjärjestelmästä löytyy. 


Tässä kuvassa penikseni on ulkona luonnossa esinahka ylös vedettynä. Penikseni oli ennen silvontaa sellainen, että jonkin verran terskan päätä oli näkyvissä koko ajan. Esinahka ei siis ollut mikään "löysä pitkä sukka", millaisia joillakin näkee.


Yllä oleva kuva on otettu myös luonnossa, ja taitaapa tilannekin olla ilmeinen. Esinahka ei ole kuvassa ylös vedettynä, vaikka se yleensä tällaisissa tilanteissa oli. Tästä kuvasta käy ilmi esinahan pituus. Kuten verisuonista näkyy, kyseessä ei ole pelkkä ohut nahka. 

Seuraavassa kuvasarjassa esittelen esinahan toimintaperiaatteen. Ensimmäisessä kuvassa penis on lepotilassa esinahka normaalissa asennossaan. Kuten kuvasta näkyy, terskan päätä pilkottaa hieman esillä. Seuraavissa kuvissa vedän hiljalleen esinahkaa ylöspäin, jolloin tuntohermojen impulssit saavat aikaan vähitellen etenevän erektion. Tämä kuvasarja kannattaa ehkä katsoa suurempana.




Silvonta. 

Itse toimenpide ei ollut kummoinen. Se tehtiin eräällä klinikalla. Jos rehellisesti sanon, ja miksi en sanoisi, silvontakokemus oli jopa hieman eroottinen. Varsinainen leikkely ei tietenkään ollut vaan se, mitä tapahtui ennen ja jälkeen toimenpiteen.

Alussa viehättävä naishoitaja leikkeli häpykarvojani ja desinfioi operoitavan alueen ja sen lähialueet. Olin käynyt suihkussa ja vaihtanut puhtaat vaatteet vain tunti aikaisemmin, joten desinfioinnissa ei ollut kyse puutteellisen hygienian parantelusta vaan normaalista leikkausta edeltävästä toimenpiteestä. Nainen piteli peniksestäni kiinni ja väänteli sitä suuntaan jos toiseenkin leikellessään karvojani ja pyyhkiessään ihoani desinfiointiaineella. Jouduin taistelemaan vastaan, että en saisi erektiota tuollaisessa käsittelyssä. Luulen, että jo hieman ilmeni tähän viittaavaa, mutta sain tahdonvoimallani estettyä tilanteen pahenemisen. Mietin, nauttiiko nainen saadessaan kiusata minua tuolla tavalla. Hän hymyili viettelevästi ja ehkä huomasi, mistä oli kyse.

Toimenpide kaikkineen kesti saman verran kuin hammaslääkärillä käynti, joten leikin kesti, kun oli leikkiin lähtenyt. Ja totta kai penis sentään puudutettiin ennen silpomista.

En nähnyt, mitä alapäässäni tehtiin, enkä olisi varmaan halunnut nähdäkään. Jossakin vaiheessa vähän nipisteli puudutuksesta huolimatta. Muutaman kerran käytettiin jotakin sähköistä laitetta, joka piippaili. Luulen, että sillä poltettiin verisuonia kiinni. Tikkejäkin ommeltiin.

Kun varsinainen toimenpide oli ohi, ja penis oli kääritty sideharsoon, edellä mainittu viehättävä tummatukkainen nainen pyyhki alapääni ja haaravälini kostealla liinalla, koska olihan sentään ollut kyseessä "leikkaus", ja leikkauksille on tyypillistä, että tulee ainakin jonkin verran verta. Naisen toiminta myös tässä jälkimmäisessä vaiheessa oli jollakin tavalla eroottisen tuntuista kuten se oli ollut ennen toimenpidettäkin. Harvoin sitä noin "intiimin" käsittelyn kohteeksi joutuu vieraan kauniin naisen toimesta.

Täydellinen toipuminen operaatiosta kesti muutaman viikon. Alkuvaihe oli hieman kivulias etenkin silloin, kun yölliset erektiot kiristivät tikkien lankoja. Näihin tilanteisiin heräsi. 

Seuraavassa on vertailtavaksi kuvia, jotka on otettu ennen ja jälkeen silpomisen. Ei toimenpide penistä kaunistanut, mutta teki sen yksinkertaisemman näköiseksi. Ei ole entisiä ihopoimuja.

Ennen - jälkeen 

Peniksen pituuteen silpominen ei vaikuttanut. Peniksen kärjen malli kuitenkin hieman muuttui. Penis on operaation jälkeen hieman suipompi kuin ennen. Alueet, jotka aikaisemmin olivat esinahan alla ja sen vuoksi hieman punertavat, ovat nyt saman väriset kuin muu ympäristö. Esinahka puristi terskan päässä olevaa aukkoa kiini, ja kun nahka poistettiin, aukko hieman leveni. Ero entiseen on kuitenkin hyvin pieni, eikä sillä ole käytännön merkitystä.

Esinahka paikallaan. Esinahka ylös vedettynä. Esinahka poistettuna.

Alan kirjallisuudessa kerrotaan erilaisista ympärileikkauksen tyyleistä, joita ovat esimerkiksi "normaali", "high and tight", "low and tight", "high and loose" ja "low and loose". Sopiiko yksikään näistä kuvauksista silpomiseeni, sitä en osaa sanoa. Nahkaa on poistettu sen verran, että terska näkyy, mutta ei enempää. Jäljellä olevan nahkan saa halutessaan vedetyksi terskan päälle lähes kuin "ennen vanhaan", jos haluaa muistella, miltä penis tuntui ennen silpomista. Ei nahka tietenkään pysy paikallaan, vaan sitä on käsin pidettävä. Jostakin nettisivulta olen lukenut, että jotkut silvotut ovat yrittäneet paluuta entiseen venyttämällä peniksen varren nahasta itselleen uuden esinahan. Kuviakin tällaisesta olen nähnyt, mutta ei lopputulos ole vaivan väärtti. Tehty mikä tehty, mennyt mikä mennyt. Joitakin asioita ei ole tarkoitettu peruutettavaksi.

Alapään kalustoni on tyyliltään aika ulkoneva verrattuna joidenkin muiden kalustoon, joka roikkuu syvemmällä haarojen välissä. Tämä asia ei liity millään tavalla silpomiseen. Olenpahan vain huomannut. Värkkejä on monenlaisia, ja kahta täysin samanlaista on vaikea löytää.

Lopuksi vielä pari lähikuvaa luonnossa.


Yksi merkittävä etu silpomisesta on se, että paikat pysyvät puhtaampina, kun ei ole mitään nahkaa sen alla olevine eritteineen, jotka muodostavat helposti hygieniaongelman. Silvottu penis on kuin mikä tahansa ei-intiimi ruumiinosa, vaikkapa sormi. Se on täysin hajuton ja mauton. Yleisestä vessahygieniasta pitää tietenkin huolehtia, jotta näin olisi. Siisti mies ei käytä alushousujaan vessapaperina vaan pyyhkii tipat peniksen päästä paperilla kuten naisetkin pyyhkivät omat tippansa. Ja kotioloissa voi peniksen pään huuhtaistakin saman tien ja pyyhkiä sitten kuivaksi. Esinahan alta ei tarvitse erikseen pestä, koska esinahkaa ei ole. Alueelta ei enää erity mitään, mikä vaatisi toimenpiteitä. Tästä asiasta olin hieman epätietoinen ennen toimenpidettä, mutta nyt sen tiedän.



Haluaisinko palata entiseen, jos se olisi mahdollista?

Lyhyt vastaus on, että en haluaisi.

Seuraavaksi vastaan vähän pidempään.

Totta kai tiesin jo ennen operaatiota, että sillä tulee olemaan kielteisiäkin vaikutuksia. Kun esinahka poistetaan, häviää myös paljon hermoja, jotka on tarkoitettu intiimien hetkien nautinnon takaajiksi. Erityisen suuri menetys on peniksen kaikkein herkimmän kohdan poistuminen. Tuo kohta on terskan alapinnan ja peniksen varren välissä oleva "frenulus" eli ohut jänne. Sen lähettyviltä löytyy kaikkein tuntevin alue. Silvotussa peniksessä tätä aluetta ei kuitenkaan välttämättä enää ole entisenlaisena. Kerrotaan tosin jossakin tehdyn ympärileikkauksia, joissa tämä kohta jätetään - tai pyritään jättämään - jäljelle. 

Onko seksuaalinen nautinto siis esinahan myötä iäksi mennyt. Vastaus tähän kysymykseen on, että ei tietenkään ole mennyt. Vaikka osa hermoista on poistettu, niitä on vielä jäljellä. Orgasmin saaminen onnistuu, vaikka se saattaa vaatia hieman enemmän "töitä". Jos se ei onnistuisi, ympärileikatut jäisivät ilman jälkeläisiä. Kaikkein tärkein sukupuolielin ovat aivot. Jos ne saa viritettyä oikeaan tunnelmaan, orgasmin saa pienellä vaivalla, ja seksistä nauttii siinä missä ennenkin.

Minulla on kokemusta elämisestä normaalin toimivan esinahan kanssa ja kokemusta elämisestä ilman sitä. Tietyssä mielessä minua voidaan siis pitää alan asiantuntijana - ei lääketieteellisessä mielessä vaan kokemusperäisessä mielessä. Tästä näkökulmasta katsoen en voi oikeastaan kuin ihmetellä joidenkin tästä aiheesta nettifoorumeilla ja yleisönosastoissa kirjoittavien kiihkeitä mielipiteitä.

Miten ihminen, jolla on esinahka tallella, voi tietää, miten kauheaa kärsimystä on elää ilman sitä? Miten nainen, jolla ei ole esinahkaa lainkaan, voi tietää, miltä miehestä tuntuu omistaa esinahkansa ja sen jälkeen menettää se? Edellä kuvatun kaltaiset ihmiset esittävät äärimmäisen varmoja mielipiteitä pelkästään jostakin ulkopuolisesta tietolähteestä samansa tiedon perusteella. Tietolähteeseen tieto on voinut päätyä jostakin toisesta tietolähteestä. Varma totuus, jota foorumeilla toistetaan tuhansien kirjoittajien voimin, voi olla lähtöisin alunperin jostakin tarkoitushakuisesta propagandasta eli muutamasta harvasta alkulähteestä.

Mitä mieltä minä sitten "asiantuntijana" olen?

Ehkä se, että en ole haikaillut esinahkani perään vaan olen ollut tyytyväinen nykyiseen tilanteeseen, kertoo tarpeeksi. Ei silvotuksi joutuminen niin kamalaa ole. Maailmassa on miljoonia pahempia asioita kuin jonkin pienen nahanpalan menettäminen.

En kirjoita foorumeilla silpomisen puolesta enkä sitä vastaan. Asia ei loppujen lopuksi edes kiinnosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.